Nyílt nap a pályaválasztáshoz

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A kulturális szakma megismertetéséért és a jövő szakembereinek széles körű tájékoztatásáért a Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatósága több alkalommal vesz részt az egyetemi szakokat népszerűsítő programokon. 2020. január 25-én a Pécsi Tudományegyetem Ifjúság úti aulájában volt lehetőségük támogatni a közösségszervezés BA és a kulturális mediáció MA szakok iránt érdeklődőket.

Első alkalommal került szombati napon megrendezésre a Bölcsészettudományi Kar nyílt napja. Ez az újítás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

Nagy érdeklődés kísérte a programot, sokan családostul érkeztek. Az iskolaválasztás nem könnyű feladat és az egész család életére kihathat, így jó lehetőség volt a szülők számára is, hogy megismerkedjenek azzal a közeggel ahová gyermekeiket küldik, illetve feltehessék kérdéseiket is.

Az aula megtelt a szakok standjaival. Itt minden standnál segítőkész hallgatók és tanárok válaszoltak a kérdésekre. Emellett több kiegészítő program is várta az érdeklődőket. Szülői fórumon, karrierteszten és Campus túrán is részt vehettek a regisztrálók. A jól szervezett és felépített program sok látogatót vonzott és élénk érdeklődés mutatkozott a közösségszervezés szak iránt is.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.