Online képzésen a Nógrád megyei szakemberek

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

2020. június 16-án a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága Kulturális szolgáltatásmenedzsment címmel 60 órás közművelődési szakmai továbbképzést indított, ami a járványhelyzetre való tekintettel az első öt alkalom távoktatásos formában került lebonyolításra. A záró alkalom kontakt képzési alkalom lesz, melynek időpontja 2020. július 21., helyszíne pedig a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága, Salgótarjánban. A képzés az EFOP-3.7.3-16-2017-00148 Művelődő közösségek Észak-Magyarországon elnevezésű projekt keretében valósul meg.

A szakmai továbbképzés közművelődési intézmények és szervezetek hatékony szolgáltatási rendszerének néhány fontosabb információját foglalja össze közművelődési vezetőknek és szakmai munkatársaknak.

A képzés első napjában általános képet kaphattak a résztvevők a magyarországi társadalmi trendekről, hogy a résztvevők ismerjék az országos tendenciákat, ne csak a helyi jellemzőket. A második napon a közművelődés jogi szabályozásának és intézményrendszerének aktuális állapotáról kaphattak képet, mivel az elmúlt 5 évben jelentős változások zajlottak a területen. A harmadik, negyedik és ötödik nap a közművelődési szolgáltatások alapját jelentő dokumentációs rend és ehhez kapcsolódó tevékenységrendszer hatékony kialakítását segítette. Sorra került így az alapító okirat, a szervezeti és működési szabályzat, a munkaterv és szolgáltatási terv, a közművelődési rendelet, a közművelődési megállapodás, valamint a költségtervezés is. A hatodik, szintetizáló napra – a szakmai továbbképzés záró alkalmára – jó gyakorlatok bemutatását tervezzük, és tökéletesíthetjük a saját jó gyakorlatunk bemutatásának módszertanát.

Cene Orsolya

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.