Örömtánc a fogyatékkal élőkért

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Fény Felé Alapítvány és az NMI Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája örömtánc bemutatóra és közös táncra hívja Debrecen és környéke lakóit: fiatalokat, gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, egészségeseket és fogyatékkal élőket. 

A táncművészet világnapja alkalmából a cívisváros szívében, a Kossuth téren, 2018. április 27-én, pénteken, 10 és 13 óra között egyénileg vagy csoportosan bárki megmutathatja tánctudását és táncolhat több száz emberrel közösen. A Fény Felé Alapítvány 1993-ban jött létre a fogyatékkal élőkért. Mint vallják, az alapítvány az értelmileg akadályozott és halmozottan fogyatékos emberek megbízható partnere kíván lenni életük folyamán, minden életkorban. Hisznek abban, hogy nekik is joguk van egyéni lehetőségeiknek és igényeiknek megfelelő életet élni, emberhez méltó bánásmódban részesülni, tanulni, dolgozni, sportolni, szórakozni, a társadalom tagjaként élni.

A Fény Felé Alapítvány az általa működtetett intézményekben: lakóotthonában, napközijében, foglalkoztató műhelyeiben európai színvonalú szociális ellátási formát biztosít. Önálló, a normalizáció és integráció követelményeihez igazodó életvitelt teremtenek meg: egyéni szükségleteik szerinti ellátást, szociális önállóságuk fejlesztését, foglalkoztatást, jövőképet. Kreatív stúdiójukban az alapítvány gondozottjai és foglalkoztatottjai számos kedves figurát és hasznos tárgyat készítenek, amelyek a Kossuth téri rendezvényen is megvásárolhatók lesznek. A vásárlással az alapítvány fennmaradása segíthető.

Részletes program

Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.