Pajtaszínház Jászteleken

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

A Jászteleken működő Parázs Színjátszó Kör közkívánatra 2018 februárjában immáron a második színházi bemutatóját tartotta a helyi művelődési házban, hiszen többen is jelezték, hogy az első alkalommal nem tudtak eljönni.

Az előadást két próba előzte meg. A szereplők örömére a megismételt előadás újfent mintegy 70-80 nézőt vonzott be a színházterembe. Most is, miként a januári bemutatkozó előadáson, a rendező-mentor, Rigó József lelkes izgalommal figyelte tanítványai minden mozdulatát. A csoportvezető és a tagok számára igazán kellemes, szívet melengető meglepetés volt, amivel köszöntötte régen látott csapatát: “nagyon hiányoztatok!”.

A színjátszók természetesen mindannyian nagyon izgultak az előadás előtt, hiszen a közönség között többen is ültek olyanok, akik látták már a darabot és most értő szemmel, ismerősként, újfent megtekintették. Az előadás után több mint egy órán át tartott a közönségtalálkozó, a fellépők és a mentor kedélyesen elbeszélgettek a kulisszatitkokról a köréjük gyűlt érdeklődőkkel.

A visszajelzések vitathatatlanul pozitívak mind a mai napig, sokan mind a mai napig megszólítják őket a településen azok közül, akik látták valamelyik előadást. A csoportvezető személyében Fülöp Istvánné igazán csak jót tud mondani mindarról az élményről, ami a Médeián átéltek. Hálás a szerepért, a csoportért, és a többiek is osztoznak ebben a véleményében. A színjátszó kör alakulásáról, a bemutatóról a REDEMPTIO 2018. évi februári számában, (a jász- és kun települések honismereti lapjában) is megjelent egy élménybeszámolós cikk.

A lassan már igazán rutinosnak számító csapat a közeli jövőben két környékbeli középiskolában is tervezi a darab bemutatását.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.