Pajtaszínházi fejlesztések Veszprém megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Veszprém megyében három település vett részt eddig a Pajtaszínház programban. A létrejött színjátszó csoportok azóta is működnek, igényeikre alapozva kínálja a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága számukra műhelymunka sorozatát.

Az igazgatóság olyan alkalmakat teremt, melyek segítenek abban, hogy a csoportok vezetői és tagjai fejlődni tudjanak és a jövőben minél jobban, minél több pozitív élményt szerezve állíthassák előadásaikat színpadra. Ennek érdekében műhelymunkákat szervez, amelyeken szakemberek segítenek olyan témákban, amelyekre a csoportoknak igénye van.

Megbeszélés Németbányán 2018-ban

Az első műhelymunkára 2019. április 23-án kerül sor Magyarpolányban Komáromi Sándor drámatanár, rendező vezetésével, melynek témája a színpadi beszéd és mozgás lesz. A foglalkozáson az előző Pajtaszínház programokon résztvevő csoportok vezetői vesznek részt, de szeretettel várják azokat a tagokat is, akik érdeklődnek az esemény iránt. A program remek lehetőséget nyújt a színjátszó körök találkozására, fejlődésére, illetve segíti a soron következő nyárádi színjátszó kör felkészülését, akik 2019-ben vesznek majd részt a programban.

Rédli Dávid

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.