Pápán járt Alfi

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Nagy sikert aratott a pápai gyermeknapon Alfi, a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának Alpha 1e típusú humanoid robotja.

2019. május 26-án rendezte meg a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont a városi gyermeknapot, amelyen több mint 2000 érdeklődő vett részt. Számos készségfejlesztő játék, kreatív foglalkozás és gyerekkoncert várta a családokat, gyermekeket.

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága interaktív foglalkozás keretében mutatta be Alfit, ezen felül a kisebbek kifestőt készíthettek, a nagyobbak robotos kvízt, játékos fejtörőt oldhattak meg. A kvíz hibátlan kitöltői apró ajándékokat, tollat és kitűzőt kaptak.

A robot igen népszerűnek bizonyult a gyerekek és szüleik körében. Azon túl, hogy megtekinthették a robot különleges mozgását, különböző parancsszavakat is kipróbálhattak. Megfelelő angol kiejtéssel és a helyes utasítások megadásával táncolásra, mesemondásra is rávehették Alfit.

Az igazgatóság munkatársai azon dolgoznak, hogyan lehet a robotot, mint eszközt felhasználni a közösségépítés során. Ennek egyik kísérleti helyszíne volt Pápa, ahol sok esetben szóba kerültek a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységei, programjai, szolgáltatásai is.

Alfival legközelebb június 1-jén Karakószörcsökön, illetve június 2-án Márkón a gyermeknapi programokon találkozhatnak az érdeklődők.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.