Pest megye büszkesége

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2017. december 4-én tartotta meg Pest Megye Közgyűlése, a mára már hagyománnyá vált Megyenapot. 1999 óta minden évben az ünnepélyes esemény keretein belül kerülnek átadásra a megyei kitüntető díjak, elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és társadalmi összetartozás területén végzett kiemelkedő teljesítményeket. Az iroda számára idén különösen fontos volt ez az alkalom…

A közgyűlés ezzel a díjjal fejezi ki köszönetét mindazon, megyében munkálkodó kivételes tehetségű, példaértékű személyeknek, akik a hivatásukon belül valami egészen különleges eredményt értek el, munkájukkal öregbítették Pest megye hírnevét. Az idei ünnepségen T. Mészáros András, Érd megyei jogú város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Beszédében emlékeztetett arra, hogy a megyenapon díjazottak valóban hozzájárulnak Pest megye identitásának erősödéséhez. Polgármester úr kiemelte azt is, hogy milyen nagy szó a megyének ez az esemény, hiszen ezen a napon a 187 település kiválóságai találkozhatnak.

Idén különös öröm érte az NMI Művelődési Intézet Pest Megyei Irodáját, hiszen volt kolléganőnk, Dénes-Varga Zsuzsa vehette át a 2017. évi Fekete Dió Díjat, melyet a Pest Megyei Népművelők Egyesülete adományoz a közművelődés területén kiemelkedő, maradandó munkát végzett szakembereknek.

Zsuzsa 2017 decemberéig a Művelődési Intézet oszlopos tagja volt, élete azonban úgy alakult, hogy munkáját Márianosztrán folytatja tovább. Nehéz olyan területet találni, amiben ne lett volna otthon a közművelődés berkein belül. A szakmában 20 év alatt megszámlálhatatlan versenyt szervezett, rengeteg projektet vitt véghez, több cikket, kiadványt publikált. Szívéhez különösen közel áll a tárgyalkotó népművészet, az értékközpontúság és Pest megye szeretete. 2013-tól a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Irodájában szakmai módszertani referensként, később irodavezetőként látta el a megyét érintő közművelődési feladatokat, amelyet kiegészítettek a helyi, megyei értéktári feladatok, a közösségalapú értékfeltáráshoz és értéknépszerűsítéshez tartozó kihívások. Munkája során az Országos Kulturális Közfoglalkoztatási Programot munkáltatói jogkör gyakorlóként koordinálta a megyében.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.