Pünkösdi kiadványbemutató Nádasdon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

Pünkösdvasárnap tartotta kiadványának bemutatóját a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat kialakításában részt vevő „Együtt Nádasdért” Faluszépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesület és annak Népfőiskolai Tagozata.

Az élő hagyományokkal rendelkező Vas megyei településen a kiadvány bemutatóját a pünkösdi programok sorába illesztették. A katolikus szentmisét és az evangélikus istentiszteletet követően pünkösdölést mutatott be a Partium Alapfokú Művészeti Iskola Nádasdi Tagozata és a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes lány tagjai. Ezt követően helytörténeti vetélkedőre került sor a régi tárgyakkal, fotókkal gazdagon berendezett helytörténeti gyűjteményben. A játékos feladatokkal tarkított, jó hangulatú vetélkedőn három csapat mérte össze tudását: a Nádasdi Öreg Tyúkok Egyesület hölgytagjai, a községi sportegyesület férfitagjai és az „Együtt Nádasdért” Egyesület csapata.

„A mi Nádasdunk kincsei” című kiadványt a vetélkedő szünetében mutatták be az érdeklődőknek. Földes Tímea egyesületi elnök köszöntője, majd Kuglics Gábor módszertani referens gondolatai után Takács László plébános személyes hangvételű hozzászólása következett. Eközben az érdeklődők kezükbe vehették a 32 oldalas, A/4-es méretű, helyi értékeket összefoglaló füzetet, amely az „Együtt Nádasdért” Egyesület munkásságának fontos mérföldköve. Ezt az értékgyűjtő és -rendszerező munkát a Művelődési Intézet támogatta.

A bemutató után a vetélkedő folytatódott, majd az eredményhirdetés következett: szoros küzdelemben az első helyen holtverseny született. A pünkösdi programot a művelődési ház udvarán álló pajtában elköltött közös ebéd zárta.  A külső szemlélő számára egyértelműen kiderült, hogy Nádasdon a legfőbb érték a közösség.

Kuglics Gábor

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.