Rendhagyó pajtaszínházi műsor várta a vassurányi közönséget

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

Minden tavaly szeptemberben kezdődött. A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Teátrumi Társaság Pajtaszínházi Programjában 2018 szeptemberében jött létre az Irány Surány Színtársulat. A közösség együtt maradt, és március 15-én rendhagyó műsorral köszöntötték az ünnepet. Azután dolgoztak tovább, hogy új műsorral, új darabokkal örvendeztessék meg közönségüket.

A nemzeti színházbeli országos siker után Vassurány közössége és közönsége szeretettel figyeli, követi a társulatot, és természetesen nézi az előadásaikat. A csapat népszerűségét az új tagok jelentkezése is bizonyítja: Janzsó Szilvia és Nagy Krisztián csatlakozott a csoporthoz, de további érdeklődőkről is tud a társulat.

Március 15-én a nemzeti ünnep alkalmából a község kastélyának aulájában rendhagyó ünnepi műsorral ajándékozták meg a falu lakóit. Nem megszokott, merev beállásokkal teli műsor volt ez, a témához kapcsolódó mozgással, játékkal tették dinamikussá a gondolatot és a látványt, kamatoztatva és fejlesztve már meglévő színpadi rutinjukat.

Horváth Angéla és Nagy Liliána, a két tehetséges kisdiák, és a többiek: Varga-Bodó Anita, Patyi Ildikó, Janzsó Szilvia, Mészáros Klaudia, Novák Ferenc, Nagy Krisztián, Szabó Albert mindannyian méltósággal köszöntötték az ünnepet. Varga-Bodó Anita, a februárban megrendezett „Kökényvirág vagyok” Kapornaky Gyula Nemzetközi Versmondó Verseny nyertese Devecsery László: Passió című győztes versével emelte az ünnep fényét, és lenyűgöző erejű előadásával csalt könnycseppeket a szemekbe. Közösségben a közösségért – fogalmazták meg korábban. Hűek maradtak a gondolathoz, és egymáshoz. A közönség vastapssal köszönte meg odaadó munkájukat.

A műsor után Forrai Dániel, Vassurány polgármestere és Varga-Bodó Anita a társulattal együtt köszöntötte a színkör vezetőjét, rendezőjét, Devecsery Lászlót, aki az idei ünnepen kiemelkedő irodalmi-művészi tevékenységéért József Attila-díjat kapott.

Bognár Alexandra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.