Roma kulturális értékek továbbörökítése Tárkányban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága és Tárkány Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata együttműködésében 2019. augusztus 12-én elindul a Roma kulturális értékek továbbörökítése című programsorozat Tárkányban.

A projekt célja a bevont 10 fő – 10-16 év közötti – tárkányi roma fiatal ismereteinek kibővítése a magyarországi roma kultúra területén (zene, nyelv, irodalom) egy foglalkozássorozaton keresztül. Az öt alkalomból álló folyamat zárásaként egy, a település lakossága, a bevont fiatalok szülei és érdeklődők számára is nyitott záróeseményen kerülnek bemutatásra az eredmények és egy kiállítás keretében a fiatalok alkotásai, illetve a projekt során elkészült fényképek. További cél a foglalkozások eszközével egy új közösség generálása és építése, a résztvevő fiatalok személyiségének fejlesztése, aktív cselekvő fiatallá formálásának segítése.

Az alkalmak létrejöttében közreműködnek a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának munkatársai, Vörös Istvánné, a Tárkányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint a felkért szakemberek – Németh Andrea, Benyó Tamás és Horváth Sándor Zsolt. A projekt megvalósítását Tárkány Község Önkormányzata is segíti.

Jáger Dávid Tamás

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.