Sárszentágotai próbák

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A IV. Pajtaszínházi Program keretében az őszi szünetben is folytatódtak az Ágota Színtársulat próbái. A tagok kiválasztották a bemutatandó művet, Dickens Karácsonyi ének című regényének Mócsáné Nagy Ágnes általi átiratát.

A szeptember óta tartó próbák során a szereptanulás mellé a darabban szereplő dalok, énekek elsajátítása is hangsúlyt kapott. A toborzás eredményeként a helyi általános iskola lelkes tanulói közül többen is vállalkoztak a szereplésre: akadt, aki a háttérmunkákban, akadt, aki hangszeres kíséretként vállalt közreműködést. A kellékek és jelmezek összeválogatásában a település lakói is kiveszik részüket. A díszlet tekintetében inkább az egyszerűséget és a könnyű mozgathatóságot tűzte ki a célul a csoport.


A csoportvezető, Balogh Mónika szerint a tagok színpadi mozgása fejlődött a leginkább az első foglalkozás óta, Kozáry Ferenc mentor hathatós közreműködésének köszönhetően. A Karácsonyi ének sárszentágotai bemutatóját a darab témájához igazodva advent negyedik vasárnapjára, december 23-ra tervezik. Az országos bemutatkozásuk a IV. Pajtaszínházi Szemlén a Nemzeti Színházban 2019. január 26–27-én várható.

Kós Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.