Sikeresen vizsgáztak – közművelődési szakember képesítést kaptak

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Nógrád megyében lezárult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (közművelődési szakmairány) középfokú végzettségre épülő OKJ-s képzés.

Salgótarjánban a képzés 2018. július 3 – án indult el. A szakmai vizsgára 2019. április 25-26-án került sor, 26 fő részvételével. A 460 kontaktórának a József Attila Művelődési és Konferencia Központ adott helyet. A résztvevők többsége Nógrád megye 5000 fő alatti településeiről érkezett, de volt résztvevő Heves megyéből is. A hallgatók a 900 órából 440 órát e – learninges formában teljesítettek.

A leendő szakemberek 4 fős vizsgabizottság előtt bizonyították tudásukat. Az első napon megvédték az előzetesen megírt záródolgozatukat; az esettanulmányt és a települési portfóliót. A második napon egy esemény előzetesen elkészített forgatókönyvéből és az egész évben tanultakból vizsgáztak.

Az összes résztvevő kitűnőre vizsgázott, 22 település lesz gazdagabb tudásukkal, kiemelt dicséretben több fő is részesült. A tanfolyamra beiratkozott hallgatók közül nem volt lemorzsolódás, mindenki sikeresen teljesítette a követelményeket és kapott bizonyítványt. A résztvevőknek ezzel a végzettséggel a közművelődés területén, szakmai munkakörben van lehetőségük elhelyezkedni, a 20/2018.(VII.09) EMMI rendelet 20§(2) szerint.

A kontaktórák során igazi közösséggé kovácsolódott a kiscsapat, ami nagyban hozzájárul a szakemberek hálózatosodásához a megyében. A résztvevők több projektben is részt vettek, mint például a Nógrád megyei szakmai nap, amely nemcsak gyakorlati tapasztalatot nyújtott számukra, hanem jobban megismerhették a Nemzeti Művelődési Igazgatóság munkáját is. Jó kapcsolat alakult ki a résztvevők és az igazgatóság munkatársai között.  

Bízunk benne, hogy sok területen dolgozhatunk még együtt a lelkes kollégákkal.

 

Kémeri Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.