Sikeresen vizsgáztak leendő kollégáink!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Lezárult Veszprém megyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (közművelődési szakmairány) középfokú végzettségre épülő OKJ-s képzés.

Veszprémben a képzés 2018. július 5-én indult. A szakmai vizsgára 2019. április 11-én és 12-én került sor, melyen 28 fő vett részt. A 460 kontaktóra helyszínéről az Agóra Veszprém Kulturális Központ gondoskodott. A résztvevők többsége Veszprém megye 1200 fő alatti településeiről jelentkezett, de érkeztek Somogy, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyéből is.

Az összes résztvevő remek eredményt ért el, 4,5-ös csoportátlaggal. Kiemelt dicséretben részesült 3 fő, név szerint Edelmayer Miklósné (Dunakiliti), Ernhofferné Somogyi Ágota (Berhida) és Steierlein-Virth Anita (Tótvázsony). A kollégák a képzés során számos – a munkájukhoz fontos – ismeretet sajátítottak el, többek között a CXL. törvény helyes értelmezését, a projektalapú gondolkodást, a pályázati forrásokban rejlő lehetőségek felhasználását és a marketing szerepét.

A kontaktórák során igazi közösséggé kovácsolódott a csapat, ami nagyban hozzájárul a szakmai hálózatosodáshoz a megyében. Számos olyan projektben is részt vettek, mint például a Veszprém megyei közművelődési szakmai napok, vagy a III. Veszprém Megyei Értékünnep, amelyek nemcsak gyakorlati tapasztalatot nyújtottak számukra, hanem jobban megismerhették a Nemzeti Művelődési Intézet munkáját is. A kialakult jó kapcsolatnak és a közös programoknak köszönhetően remélhetőleg sok területen dolgozhatunk még együtt a lelkes kollégákkal, akik közül többen – a szakképesítésüket megszerezve – elhelyezkednek a megye kistelepülésein.

Rédli Dávid

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.