Sikeresen zárult a KAB-os képzés Salgótarjánban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

2019. augusztus 14-én fejeződött be az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosítószámú „Művelődő közösségek Észak-Magyarországon” projekt keretében támogatott „Kistelepülések erőforrásai és rejtett értékei a közösségfejlesztésben” elnevezésű képzés Salgótarjánban.

A továbbképzésen elsősorban a közművelődési szakmai munkakörben dolgozó kollégák vettek részt. Az öt képzési napon gyakorlott oktatók adták át tudásukat, munkájuk során szerzett tapasztalataikat; a közösségszervezés, közösségfejlesztés alapjai, helyi igények, lehetőségek és erőforrások feltárása, a projektmenedzsment alapjai és települési projektek generálása, valamint a kommunikáció és információáramlás a kistelepüléseken témaköreiben.

A 17 településről érkező kollégák, a munkájukhoz szükséges, számos új ismerettel gazdagodtak. Képessé váltak a települések erőforrásainak feltérképezésére, megismerték a település erőforrásainak feltárásához szükséges technikákat, valamint a képzés erősítette a szakmai hálózatot Nógrád megyében.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.