Startol az Ifjúsági Honismereti Műhelysorozat Gércén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatósága a honismeretre épülő egész éves programsorozatot indított Gércén. Az Ifjúsági Honismereti Műhelysorozat első foglalkozására 2019. május 8-án került sor.

Gérce község közösségi színterében találkoztak az érdeklődő fiatalok a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának munkatársaival: Éles Krisztina megyei igazgatóval, Kuglics Gábor módszertani referenssel és Pados Eleonóra gazdasági referenssel, a térség korábbi koordinátorával. A beszélgetésre meghívást kaptak a környékbeli települések polgármesterei is. Végül 3 község képviseltette magát.

Elsőként Éles Krisztina megyei igazgató mutatta be a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységét a megjelenteknek. Ezt követően Kuglics Gábor módszertani referens vázolta fel az egész éves programsorozat főbb állomásait. A megjelent fiatalok tetszésüket fejezték ki az elhangzottakról.

Ezt követően egy kötetlen beszélgetés, ötletelés vette kezdetét, ami arról szólt: hogyan lehet a települések ügyét előbbre vinni, és hogyan lehet további résztvevőket – településeket és fiatalokat egyaránt – megszólítani. Nagy hangsúlyt kaptak azok az értékek, amelyek a 3 községet összekötik.

A jelenlévők megállapodtak abban, hogy júniusra nagyobb programot szerveznek a települések értékeinek feltérképezésére, ennek előkészítése céljából pedig május végén újra találkoznak egymással.

Kuglics Gábor

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.