Statisztikai műhelysorozat Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

2019. január 28–31. között Fejér megyében Statisztikai tájékoztató napok címmel műhelysorozat indult, melynek célja az új statisztikai felület megismertetése, valamint az űrlap egyes tábláinak értelmezése. A cél ezúttal is a kitöltés megkönnyítése, valamint a hatékony és pontos adatszolgáltatás feltételeinek biztosítása volt.

Az érdeklődők különböző helyszínek közül választhattak: Székesfehérvár, Martonvásár, Bicske és Sárbogárd. Az előadássorozatot Ambrus Lívia, a Fejér megyei igazgatóság módszertani referense, a megyei feldolgozó központ munkatársa vezette.

Lívia felhívta a figyelmet a statisztikai jelentés fontosságára, pontosságára és annak jelentőségére. Ismertette az év közben alkalmazandó segédleteket az elemi statisztikai adatok gyűjtéséről, valamint a művelődő közösségi munkanaplóról, majd a jelentőlap és a kitöltési útmutató, valamint a felhasználói kézikönyv hozzáférhetőségéről is kaptak információt a jelenlévők.

Ezt követően bemutatta a belépési felületet, majd a megjelentekkel soronként végigvették az űrlapot, példákkal illusztrálva az azokban rejlő hibalehetőségeket. Felhívta a figyelmet a különböző táblák összefüggéseire, az előadás után pedig a nap során felmerülő kérdésekre is válaszolt.

A tavalyi statisztika jelentőkhöz viszonyítva a szervezetek képviselőinek mintegy 30%-os részvételi aránya már bizakodásra ad okot, ez hozzájárulhat ahhoz, hogy idén már jelentősen csökken a kitöltési hibák száma.

Statisztikával kapcsolatos segítség Fejér megyében: Ambrus Lívia, ambrus.livia@nmi.hu, 0620/280-9509.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.