Statisztikai tájékoztató nap Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2019. február 7-én a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményben közművelődési szakemberek, civil szervezetek vezetői és jegyzők részvételével zajlott az idei Statisztikai Szakmai Nap a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának szervezésében.

Farkas Éva megyei igazgató köszöntőjével kezdődött a szakmai nap, amelynek keretében ismertette a részvevőkkel a 2019-es év várható rendezvényeit, szakmai programjait, illetve az EFOP projekt keretében megvalósuló műhelymunkákat. Emellett biztosította a résztvevőket arról, hogy bármilyen felmerülő kérdés, illetve a szakmai munkájukhoz kapcsolódó segítségkérés esetén a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának munkatársai továbbra is állnak szíves rendelkezésükre.

Folytatásként Berényi Tímea módszertani referens vette át a szót, aki prezentáció keretében ismertette a megújult statisztikai adatszolgáltató felületet. A legfontosabb információkról, a jelentőlap változásairól és az egyes táblázatokhoz kapcsolódó lényeges megjegyzésekről tájékoztatta a részvevőket.

Az előadást követően lehetőség volt a statisztikai adatszolgáltatással kapcsolatban felmerülő kérdések feltevésére és megválaszolására, valamint a közös megbeszélésre. A Statisztikai Szakmai Nap kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a résztvevők a statisztikai adatszolgáltatás ismereteinek és újdonságainak megismerése mellett tájékoztatást kapjanak az idei évben megvalósuló szakmai rendezvényekről és programokról, valamint lehetőség nyílt a tapasztalatok megosztására és a problémák átbeszélésére.

Berényi Tímea
Fotó: Földvári Imre

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.