Szakmai nap a Velencei-tó partján

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Különleges helyszín adott otthont 2018. első Fejér Megyei Közművelődési Szakmai Napjának. 2018. május 28-én, a Velencei-tó partján fekvő Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár a székhelyén, a velencei Meszleny–Wenckheim-kastélyban látta vendégül a szakma és az önkormányzatok, közművelődési intézmények megyei képviselőit.

A napot az NMI Művelődési Intézet részéről Kary József, Szolgáltatás Fejlesztési Igazgatóságának igazgatója nyitotta meg köszöntőjével, majd a házigazda Sinkóné Mihályi Zita intézményvezető bemutatta a Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtárat és dolgozóit.

A szakmai nap tematikájában a résztvevők előadást hallgattak Kary Józseftől a 1997.évi CXL. törvény változásaival kapcsolatosan előzetesen felmerült kérdések alapján, valamint segítséget kaptak a települési közművelődési rendeletek elkészítéséhez. Emellett hangsúlyozva a minőségbiztosítás fontosságát, bíztatta a jelenlévőket a Minősített Közművelődési Intézmény cím és díj pályázat benyújtására.

A továbbképzési kötelezettségekről és lehetőségekről Barnucz Anita Kultúrakutatási és Képzési Igazgatóság felnőttképzési csoportvezetője tartott előadást, és válaszolt a témával kapcsolatos kérdésekre.

Rövid szünetet követően a Cselekvő Közösségek Fejér megyei mentorai mutatkoztak be, ismertették a tevékenységüket. Az újszerű közösségi folyamatokról Dévényi-Pethes Adrienn, Ferencz Klára és Korsósné Zachar Zita beszélt. A napot Ambrus Lívia módszertani referens zárta az intézet Fejér Megyei Irodájának, tevékenységének és terveinek bemutatásával.

A meghívott vendégek a szakmai nap kiegészítéseként megtekinthették a kastélyt, a benne található könyvtárral és a velencei helytörténeti kiállítással egyetemben.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.