Szakmai nap Martfűn

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága szakmai napot rendezett közművelődési szakemberek részvételével 2019. március 7-én a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár felújított épületében.

A megye településeiről érkező kollégákat Farkas Éva, a Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának vezetője és Asztalos Árpádné, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatónője köszöntötte. Székácsné Tálas Gabriella könyvtárvezető és az intézmény igazgatóhelyettese a papírszínház segítségével mesélte el a cipőgyár alapításának és működésének történetét a megjelenteknek.

Farkas Éva igazgatónő a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság munkájának és 2019. évi tervezett projektjeinek ismertetése után a beiskolázási tervről tartott tájékoztatót. Rónyai László módszertani referens a közművelődési rendelettel kapcsolatban jó gyakorlatok ismertetésével hívta fel a figyelmet a formai és tartalmi követelményekre, valamint a régi rendeletek felújítását javasolta.

Szöllősi Sándor a Zagyva-híd Közösségi Ház vezetője jó közművelődési példa bemutatásaként a Jánoshidán működő Faluszínház megalakulásáról, a kezdeti nehézségektől a mai sikeres működésig tartó folyamatról számolt be.

Asztalos Árpádné Igazgatónő Martfű város közművelődési életét és az intézményének munkáját ismertette, majd vezetésével a résztvevők bejárták a szépen felújított épületet. Megtekintették a színház és mozitermet, a könyvtár helyiségeit és a kiállításoknak helyet adó tereket. Eiler Zita, a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény szakmai vezetője mutatta be a művelődési központban helyet kapott kiállítótermeket, ahol a sörgyár és a cipőgyár történetével, emlékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

A szakmai nap tapasztalataként elmondható, hogy a közművelődési szakemberek számára fontosak ezek a fórumok, hiszen az aktuális feladatokról és a közeljövő terveiről ilyenformában is hasznos a tájékoztatás.

Földvári Imre
Fotó: Földvári Imre

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.