Szakmai nap Szolnokon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának munkatársai 2018. június 11-én szakmai napot szerveztek Szolnokon, a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A szakmai napra a megyében dolgozó közművelődési szakemberek látogattak el, hogy közösen gondolkodjanak a megyében zajló szakmai folyamatokról, programokról, jó gyakorlatokról.

A köszöntő után Tőgyiné Farkas Éva irodavezető előadásában a törvényi változások kapcsán adódó aktuális feladatokról, majd a megyei iroda első félévben végzett tevékenységéről hallhattak információkat a résztvevők. A bevezető előadások után Rónyai László módszertani referens a megyében lévő értéktárak és népfőiskolák működéséről, helyzetéről tájékoztatta a szakembereket. Rózsa Lajos úr a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár elnöke tájékoztatójában felvázolta a megyei értéktár bizottság munkáját. A nap műhelymunkával folytatódott, melyet az NMI Művelődési Intézet hálózati koordinátora Böröcz Lívia vezetett. A téma nagy népszerűségnek örvendett, hiszen az ifjúságfejlesztés kiemelt fontosságú a megyei intézmények feladatai között.

A szakmai nap zárásaként a nap folyamán felmerült kérdéseket vitatták meg a résztvevők. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a megyében dolgozó szakemberek számára fontosak és hasznosak ezek a szakmai találkozók, hiszen az egymástól tanulás egyik formája, a jó gyakorlatok átadásának módja, a szakmai kapcsolatok elmélyülése és újak generálása is megvalósul egy-egy ilyen alkalommal.

Tőgyiné Farkas Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.