Szemléletformálás és önértékelés – Minőségfejlesztő műhely Nyíradonyban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Derecske, Vámospércs és Nyíradony közművelődési szakemberei találkoztak, hogy a minőségfejlesztés szemléletéről és módszereiről tudjanak meg minél többet a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodájának szervezésében. A műhelybeszélgetésnek a nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Városi Könyvtár adott otthont 2018. november 22-én.

Az érkezőket Lókodiné Pintye Mária intézményvezető fogadta és vezette körbe a három éve felújított épületben, amely sokféle közösségi térnek ad helyet a gyermekfoglalkoztatótól, a kiállítótermen és tanácstermen át a színházteremig. A vendégek megismerhették az intézmény tevékenységét és művelődő közösségeit. Megtekinthették a nyári alkotótáborokban született festményeket és azt a helytörténeti kiállítást, amellyel Nyíradony díszpolgárának, Vitéz Rehó Etelkának állított emléket a város. Emellett bemutatót láthattak a helyben készült termékekből és fotósorozatot az elmúlt év nagyobb eseményeiről is.

A Minősített Közművelődési Intézmény Cím elnyeréséhez vezető pályázati utat a rendezvény vendég előadója, Szebeni Dóra közművelődési szakértő, auditor ismertette, aki hangsúlyozta, hogy a minőségfejlesztés szemléletének és módszerének elsajátítása, az önértékelés menetének megismerése és a megfelelő dokumentumok elkészítése a pályázattól függetlenül is nagyon fontos egy intézmény életében. A szakértő bemutatta azokat a dokumentumokat, amelyeket az intézménynek kell vezetnie a pályázatra való felkészülés során, és azokat is, amelyeket az auditor tölt ki a helyszíni ellenőrzéskor. Beszélt a minőségfejlesztés céljáról és arról a rangról is, amelyet az intézménynek, és ezáltal a településnek adhat a szakmai munkát elismerő cím. A minőségfejlesztés minden részletére kiterjedő előadás után Szebeni Dóra válaszolt a felmerülő kérdésekre. A találkozó kötetlen eszmecserével, a minőségfejlesztő folyamatban már aktívan résztvevő derecskei szakemberek tapasztalatainak megbeszélésével ért véget.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.