„Színház az egész világ”- salgótarjáni pedagógusok a Színháziskola képzésben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

2020. szeptemberében tovább folytatódott a Színháziskola képzés Nógrád megyében, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága szervezésében.

A Lázár Ervin Program keretén belül megvalósuló 30 órás pedagógus továbbképzésben 18 fő, alsó tagozaton tanító pedagógus vett részt Salgótarjánban

A csoport vezetőjeként Farkasné Ponyi Beatrix vezette be a résztvevőket a színház csodálatos, élményekkel gazdag világába. A képzési alkalmak során előadó-művészeti alapismeretekkel, művészeti produkciók feldolgozásának módszertanával, valamint a színházi kulisszatitkokkal, a „backstage” világával is megismerkedhettek a drámapedagógia iránt maximálisan nyitott és befogadó tanító nénik.

Az elméleti tananyag elsajátításában a Moodle oktatási felület is a rendelkezésükre állt, ahol a tananyagon kívül előadásokat hallgathattak meg a Lázár Ervin Programmal és a Színháziskola képzéssel kapcsolatban. A Fővárosi Nagycirkusz egyik előadása, számos ajánlott olvasmány és szakirodalom is elérhető volt a platformon, a téma minél teljesebb feldolgozása érdekében.

A képzés abszolválásához egy egyénileg elkészített záró dolgozatot nyújtottak be a résztvevők. Munkáikban azt fejtették ki, hogy a jövőben milyen irányvonalak mentén kívánják megvalósítani azt a nemes célt, hogy iskolájuk gyermekközösségei minél gyakrabban eljuthassanak előadó-művészeti intézményekbe, az ott szerzett pozitív impulzusok során megszeressék az előadásokat, ennek eredményeképp pedig színházkedvelő fiatalokká, felnőttekké váljanak.

Sáriné Borik Melinda

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.