Színháziskola Baranyában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával ingyenes továbbképzéseket indított országosan 2019. október 15-től.

A Színháziskola – 30 órás pedagógus továbbképzés célja, hogy segítséget nyújtson a résztvevőknek abban, hogy hogyan válasszák ki a diákok életkorának, igényeinek és a lehetőségeknek megfelelő előadóművészeti produkciót, és azt hogyan dolgozzák fel diákokkal. Megismerkedhetnek a Lázár Ervin Program részleteivel, működésével és terveivel.

A képzés keretében tapasztalattal rendelkező drámapedagógus szakemberek adnak módszertani segítséget a látogatásra való felkészítésben, majd a megtekintett produkció közös feldolgozására, a tanulók befogadói magatartásának fejlesztésére. Az oktatás három képzési napból, egy szakmai tanulmányútból és e-learning módszerből épül fel. A képzés során a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom produkciójának megtekintésére is lehetőség nyílt, ami új megvilágításba helyezte a cirkuszművészetet.

A baranyai hallgatók a képzés zárásaként betekintést nyertek a Pécsi Nemzeti Színház Mobil című előadásának próbafolyamatába. Baranyából 39 fő végezte el sikeresen a 2020-ban is folytatódó képzést.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.