Színjátszóműhely Székesfehérváron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

2018. június 26-án elindult az NMI Művelődési Intézet Fejér Megyei Irodájának Színjátszóműhely sorozata Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Házban. A foglalkozások célja, hogy a mindennapokban is használható ismeretanyagot adjon át a megye színjátszócsoport-vezetői és a csoportok tagjai számára, segítséget nyújtson szakmai munkájuk fejlesztésében, erősítésében új dramaturgiai technikák és módszerek megismerésével, kipróbálásával.

A megjelenteket Máhr Zoltán, a megyei iroda vezetője köszöntötte és bevezetőjében elmondta, hogy a foglalkozások témái, tartalma segítik majd az amatőr színjátszó csoportok tagjait, illetve a csoportok vezetőit szakmai, valamint csoportvezetési elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával. Az együttműködési, kommunikációs, konfliktuskezelési gyakorlatok révén elsajátított ismereteket hasznosítani tudják majd nemcsak a csoport munkájában, de a mindennapi életben való boldogulásban, a munka világában egyaránt.

 

Bevezetője végén bemutatta a műhelysorozat szakmai vezetőjét, Kozáry Ferencet, a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Színház színművészét, aki az első alkalommal kötetlen beszélgetés keretében kérdések segítségével ismerkedett meg a résztvevőkkel. Szakmai előéletükről, színjátszó és csoportvezetői gyakorlatukról, motivációikról, majd a színházról, a színházi előadásról, a színészről beszélgettek néhányszor vitát is kiváltva különböző nézeteikkel.

A műhelyfoglalkozás második részében az egy évig tartó műhelysorozat témáit, tartalmát egyeztették, és már izgalommal várják a látogatást a Vörösmarty Színházba, ahol egy próbafolyamatot kísérhetnek végig. Az egy éven át tartó program, 12 alkalomból álló foglalkozássorozat, amely havonta 4 órában zajlik, és a Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 számú projekt keretében valósul meg. A részvétel a foglalkozásokon ingyenes, csatlakozásra továbbra is van lehetőség! A vidéki résztvevőknek útiköltség térítés lehetséges.

Jelentkezés és bővebb információ a program koordinátoraitól kérhető:

Ambrus Lívia: tel.: 20/280-9509, e-mail: ambrus.livia@nminkft.hu
Kós Katalin: tel.:  20/386-3549; e-mail: kos.katalin@nminkft.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.