Szolnokon is kezdetét vette a közművelődésben dolgozók támogatott képzése

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

2019. augusztus 5-én Jász-Nagykun-Szolnok megyében is elkezdődött a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében a Közművelődési és közönségkapcsolati szakemberek közművelődési szakirányú képzése. A 900 órás OKJ-s szakképesítést adó programra Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtár Verseghy termébe várják a megye szakembereit.

A képzés iránti nagy érdeklődést mutatja, hogy a megye minden szegletéből összesen 25-en jelentkeztek. Lakóhelyük lélekszáma nem haladja meg az 5000 főt, így a hallgatók többsége e tanfolyam keretein belül támogatott formában szerezheti meg a képzettséget.  Mindannyian olyan – jelenleg is a közművelődésben dolgozó – alkalmazottak, akik a törvényi előírásoknak megfelelően a jövőben is településük ezen a területén vállalnak szerepet.

A képzést Farkas Éva megyei igazgató asszony köszöntője indította. Először a Nemzeti Művelődési Intézetet, majd a megyei igazgatóság tevékenységét, munkatársait mutatta be. Tájékoztatta a hallgatókat a képzés céljáról, tartalmáról, a tananyagról, valamint a várható vizsgák rendjéről.

A délután az egymással való ismerkedés, a csapatépítés jegyében telt. Berényi Tímea és Rónyai László módszertani referensek vezetésével közösségépítő csoportos feladatokat oldottak meg a résztvevők, akik ezek segítségével máris sok fontos, érdekes dolgot megtudtak egymásról. Ezt követően egy interaktív játékkal a hungarikumokra és a megyei értékekre irányították a figyelmet. A játék során elsajátították a „Kahoot!” alkalmazás használatát is.

A jó hangulatban eltelt nap zárásaként szófelhőt készítettek azokból a válaszokból, amiket a „Mit vársz a tanfolyamtól?” kérdésre adtak a hallgatók az utolsó közös feladat alkalmával.

Rónyai László, Ondok Katalin
Fotó: Salló Dorottya

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.