Szövéssel és fonással ismerkedtek az Elfeledett szakmák tanfolyam résztvevői

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Immár a vége felé közeledik az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságának szervezésében, a Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosítószámú projektje keretében zajló „Elfeledett szakmák” tanfolyam, ahol 2019. április 27-én a szövés-fonás tevékenységeivel ismerkedtek a résztvevők.
A tanfolyam utolsó előtti alkalma zajlott április 27-én 10-14 óráig a Békés Megyei Könyvtárban. A szövés és fonás, mint játszóházi tevékenységek nagyon kedveltek. A színes fonalak és a minták gyakorlatilag végtelen variációja kicsiket és nagyokat egyaránt vonz. Fontos hát, hogy-e tudás átörökítődjön. Dávidné Gyarmati Zsuzsanna adta át a szükséges ismereteket a csapatnak. A tanfolyam résztvevői igazi egymást segítő, támogató közösséggé váltak a foglalkozási alkalmak során. Egyre bátrabban mutatják meg alkotásaikat, s piaci hangulatot előidézve kínálják portékáikat, ezen felbuzdulva pedig szervezik egymásnak a különböző bemutatkozási lehetőségeket a települési nagy rendezvényeiken.
A következő alkalomra, mely a tanfolyam zárása is egyben 2019. május 25-én kerül sor, amikor a szalmázás és a népi ételkészítés kerül majd terítékre.

Lipták-Belányi Barbara

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.