Szüreti napok Ballószögön

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

2019. szeptember 13. és 15. között került megrendezésre a XV. Ballószögi Szüreti Napok, amelyen a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága is képviseltette magát. Az érdeklődőket színes programkínálattal várták a szervezők, többek között hagyományőrző műsorok, koncertek, lovas fogatok felvonulása, zenés-táncos produkciók, kézműves vásár fogadta a programra kilátogatókat. 

Ballószög életében az idei év igen jelentős, hiszen 65 évvel ezelőtt vált önálló településsé. A jubileumhoz méltó műsorkínálattal készült; Ballószög Községért Díjak átadása is megtörtént, szombat este pedig a Csík Zenekar muzsikált a község aprajának és nagyjának.

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei munkatársai hungarikum játszóházzal, kézműves és egyéb játékos foglalkozással készültek a programra. A kicsik nagy örömmel vették birtokba az óriás kockákat, fáradhatatlanul pingálták a kalocsai színezőt és játszva ismerkedtek értékeinkkel, hungarikumainkkal a piramis segítségével. A nagyobbak is találtak maguknak elfoglaltságot, memóriajátékkal és kirakóval tehették próbára magukat. Az időjárás igazán kegyes volt, a gyönyörű vénasszonyok nyara sokakat vonzott a szüreti napokra.

Mészáros Judit
Fotó: Fekete Beatrix, Mészáros Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.