Tájékoztató nap a Vármegyeházán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatósága 2019. május 31-én a Pest Megyei Kormányhivatal által megrendezésre kerülő szakmai napon tájékoztatót tartott a Vármegyeházán a települési jegyzőknek.

A Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztató napot hirdetett 2019. május 31-re a Pesti Megyeházára, ahova a települési jegyzőket invitálta. A szakmai napra meghívást kapott Csóka Eszter, a Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóságának vezetője is.

A szakmai nap keretében Csóka Eszter megyei igazgató a törvényi változással kapcsolatban tartott tájékoztató előadást, kiemelte a közművelődési rendelet elkészítésének fontosságát, és ismertette annak tartalmi követelményeit. Előadásában külön kitért arra, mennyire fontos Pest megyében, hogy minden településen legyen közművelődési szakember, melyhez a Nemzeti Művelődési Intézet térítésmentes képzési lehetőségeket is biztosít. Emellett beszámolt az intézet további szolgáltatásairól is, köztük az igazgatói pályázatok szakmai bírálatáról.

A tájékoztató nap zárásaként kiosztásra kerültek a megyei portfóliók, és az intézet által megjelentett Útmutató a közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezetének alkalmazásához című kiadvány is.

A tájékoztató nap keretében számos új személyes kapcsolat alakult ki mind a kormányhivatal jogi és koordinációs osztályával, mind a települési jegyzőkkel.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.