Taliándörögdi Értékek Ünnepe

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Immár harmadik alkalommal gyűltek össze a helyi lakosok Taliándörögdön a KÖSZI-bázis előtt, hogy a település értékeit megünnepeljék, újakat avassanak és azért, hogy együtt töltsék a délutánt.

Kibővítették és új köntösbe bújtatták a Veszprém Megyei Értékek Házát. Itt helyet kapott a sok-sok megyei és települési helyi érték mellett Vers Károlyné Margit néni, dörögdi keramikus kiállítása is, akinek tevékenységét – a helyi fiatalok javaslatára – ezen a napon avatták értékké.

„A dörögdi asszonyok főzőtudománya” is bekerült az értéktárba, amelyet a Dörögdi Ízek szakácskönyv bemutatásával együtt ünnepeltek. A korábbi évekhez hasonlóan most is volt szakácsműhely a helyi civilekkel, ahol tócsit, lángost és süteményeket lehetett kóstolni.

A gyerekek tűzoltó versenyen, mesebarangoláson és interaktív értéktúrán vehettek részt, valamint fát ültettek a készülő játszótér területén. Az érdeklődők megtekinthették a Korlenyomat fotókiállítást, valamint a Kincses Klub tagjainak munkáit.

Műsort adtak a helyi óvodások és általános iskolások, a Kapolcsi Dalárda, a Taliándörögdi Népdalkör, és a Litéri Zöldág Táncegyüttes. A táncházban a Nyirettyű Népzenei Együttes húzta a talpalávalót.

A program bizonyítja, hogy közösen olyan rendezvények valósíthatóak meg, amelyek a közösség összefogását erősítik és a helyi értékeket helyezik a középpontba.

Mihalcsik Márta

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.