Te vágod?!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

2019. január 28-án nyolcadik alkalmához érkezett Somogy megyében, a Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP 3.7.3-2017-00150 azonosítószámú projekten belül megvalósuló Hungarikum műhely.

A műhely tagjai ismét ellátogattak a Veszprém megyei Taliándörögdre, ahol a Kincsesházban Serestély Ada vezetésével a videovágás technikáját próbálhatták ki, ezúttal a gyakorlatban is. A résztvevők három csoportba rendeződve kezdtek neki a korábbi foglalkozásokon készített mozgóképes anyagok utómunkálatainak. Elsőként az interjúk és vágóképek visszanézése következett, mely a vágás legelső, ugyanakkor az egyik legfontosabb mozzanata.

A sok-sok percnyi nyersanyagból került végül kiválasztásra az a néhány fontos gondolat, melyet a csoporttagok saját kisfilmjükben szerettek volna látni, hallani.

Ezután a vágási folyamat legaprólékosabb fázisa: a felesleges beállítások, a rontások, ismétlődések kivágása volt soron. A kezdeti bizonytalan próbálkozásokon túllépve, a csoporttagok hamar belelendültek a munkába, míg végül a foglalkozás utolsó perceiben megszületett az alig pár perces, de annál figyelemfelkeltőbb kisfilm. Az elkészült kisfilmek bemutatására a Hungarikum műhely záró alkalmán, 2019 májusában kerül majd sor. A záró programot a Hungarikum műhelyben részt vevő települések értékeiről készített fotókiállítás, valamint egy Értékkönyv bemutató és egy táncház is színesíti majd.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.