Településfeltárás Veszprém megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Októberben ismét útra keltek a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának munkatársai, hogy felkeressék a megye több települését, és ott a helyi polgármesterekkel, szakemberekkel beszélgessenek a közművelődési feladatellátásról. 

Folytatódnak a településlátogatások Veszprém megyében. A Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai a megye számos települését felkeresték, hogy feltérképezzék a közművelődési feladatellátás helyszíneit, beszélgessenek a polgármesterekkel és a szakemberekkel, felmérjék, milyen infrastrukturális felszereltséggel rendelkeznek a közösségi színterek. Felsőörsre, Alsóörsre, Takácsiba, Homokbödögére, Halimbára és Taliándörögdre is ellátogattak az igazgatóság szakemberei.

A beszélgetések középpontjában a közművelődési feladatellátással kapcsolatos kérdések álltak, emellett szó esett a helyi közművelődési rendeletről, a jogszabályi változásokról, a kapcsolatrendszerről a helyi közösségekkel, ahogy a civil szervezetekkel való együttműködési lehetőségekről is.

A beszélgetéseket helyszínbejárások követték, így az igazgatóság munkatársai átfogó képet kaphattak a meglátogatott települések közművelődési, valamint infrastrukturális ellátottságáról, a közösségi színterek aktuális állapotáról.

Az interjúk támpontot jelenthetnek a következő időszak szakmai programjainak kialakításában. A felmerült kérdések, kérések, felvetések a jövőbeli járási műhelymunkák alapjául szolgálhatnak.

A Veszprém Megyei Igazgatóság munkatársai a településfeltárást a jövőben is folytatják, hiszen céljuk egy átfogó kép kialakítása a közösségi művelődés megyei helyzetéről.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.