Térségi szakmai fórum Mórahalmon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A produktív és könnyebben hozzáférhető szakmai információ szolgáltatás jegyében a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Irodája 2019-ben térségi szakmai fórumsorozatot indított el a megyében. Az első fórum Mórahalmon, az Aranyszöm Rendezvényházban volt február első napján.

A fórumon részt vevő közművelődési szakemberek, civil szervezetek és önkormányzatok képviselőinek Dohorné Kostyál Zsuzsanna irodavezető a 1997. évi CXL. törvényhez kapcsolódó jogszabályi változásokat és az abból adódó teendőket ismertette, az Intézet képzési, továbbképzési kínálatát mutatta be, valamint tájékoztatást adott a képzési és beiskolázási tervről.

Gál Boglárka módszertani referens a szolgáltatási terv lehetséges elkészítési módját mutatta be, gyakorlati példával. Kovács Szilvia módszertani referens a megújult statisztikai rendszerről tartott előadást, Kávai Zsuzsanna módszertani referens pedig aktuális pályázati felhívásokra hívta fel a figyelmet. Valamint szó esett a megyei iroda által elindított amatőr művészeti csoport felméréséről, melynek célja a meglévő adatbázis frissítésén túl az erre épülő célzott módszertani támogatás elindítása.

A találkozón részt vettek a Csongrád Megyei Igazgatóság kulturális közfoglalkoztatott munkatársai is, akik közreműködtek a szakmai fórum előkészítésében és lebonyolításában.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.