Térségi Szolgáltatási Fórum Hajdú-Bihar megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú Bihar Megyei Igazgatósága 2019. február 25-én, Magyarhomorogon, a polgármesteri hivatalban tartja első Térségi Szolgáltatási Fórumát, amelynek alapvető célja, hogy a közösségi színteret fenntartó bihari önkormányzatok közművelődési feladatellátásához hatékony segítséget nyújtson.

A találkozón kiemelt szerepet kap a 1997. évi CXL. törvény és a hozzá kapcsolódó végrehajtási rendelet változásait követő feladatok áttekintése. Jellemzően megújításra szorulnak a feladatellátáshoz szükséges dokumentumok, mint a helyi közművelődési rendelet, és a közösségi színtér működéséhez kapcsolódó határozatok. A fórum kiemelten foglalkozik a szakterületet érintő képzési követelményekkel és azok teljesítésének lehetőségeivel.

A tervezett program szerint a résztvevőket Barabás Károlyné, Magyarhomorog polgármestere és Angyal László, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója köszönti, ezután A közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezete címmel Szabó László megyei referens tart előadást. Képzési szükségletek és teljesítésük, a Nemzeti Művelődési Intézet szolgáltatásai, a megyei igazgatóság 2019. évi projektjei címmel  Angyal László megyei igazgató tájékoztatja a jelenlévőket.

A megújult felületű OSAP 1438-as közművelődési statisztika 2019-ben is kötelező feladat a különböző kulturális szervezetek számára. Az eddigi eredményeket és az idei feladatokat  Hermann Attila megyei referens ismerteti.  A helyi közösségépítés jó gyakorlatait, sikeres modelljeit Szabó László megyei referens mutatja be.

A találkozót Angyal László megyei igazgató vezetésével fórum zárja. A helyszínen a települések képviselői átvehetik az Útmutató című kiadványt, a közművelődési szakterület megújult jogszabályi környezetének alkalmazásához.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.