Tervezzünk együtt! – Évindító partneri találkozó Komárom-Esztergom megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

Évindító partneri találkozón vettek részt 2020. január 13-án a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának munkatársai, melyet az Erzsébet Ifjúsági Alap – korábban Új Nemzedék – hívott össze Tatabányán, a szervezet közösségi terében.

Az utóbbi években egyre erősödnek a partneri kapcsolatok és együttműködések a térségben. A megyei közművelődési feladatellátás minden részét támogatni tudják ezek az egyeztetések, hiszen rengeteg program valósul meg partnerségben az idén is. A találkozón a Nemzeti Művelődési Intézet mellett részt vett A Vértes Agorája, a Széchenyi Programiroda több munkatársa, valamint a települések közül Tata, Baj, Dunaalmás és Neszmély intézményei és civil szervezetei is képviseltették magukat.

A Nemzeti Művelődési Intézet kiemelt országos projektjei közül a képzések, a Komatál Program és a Színháziskola, valamint a Falusi Krónika kerültek bemutatásra. A megyei igazgatóság programjaiból a februári szakmai nap és az ifjúságfejlesztési folyamatok kerültek kiemelésre – diákönkormányzat megalakítása, a negyedik éve megrendezésre kerülő Játék határok nélkül program, a Tehetségválasztó, a Kihívás Napja és az iskolai közösségfejlesztő alkalmak. A megyei partnerség haszna, hogy összefogásban sikeresen támaszkodhatnak egymásra a szervezetek. A résztvevők kreatívan, pozitívan és eredményesen hozták össze 2020 megyei munkáinak nagy csokrát.

Kutenics Kinga
Fotó: Cserteg István

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.