Tovább bővült Nógrád megye kulturális szakembereinek száma

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Sikeresen zárult Nógrád megyében a Nemzeti Művelődési Intézet által indított, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával megvalósult Közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzés, amelynek záróvizsgájára 2020. július 29-30-án került sor a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központban.

A 2019. augusztus 6-án indult képzésben 28 fő kezdte el tanulmányait, akik túlnyomó többséggel Nógrád megye nyugati fekvésű településeiről érkeztek. A résztvevők vegyes szakmai tapasztalatokkal léptek be a képzésbe, ki több, ki kevesebb ismerettel rendelkezett a területről. Érdeklődésüknek, lelkesedésüknek, lakóhelyük közösségei iránti elkötelezettségüknek köszönhetően mindannyian eljutottak a komplex szakmai vizsgáig, sikeresen teljesítve a képzés követelményeit.

A képzés nyolc hónapja alatt heti két alkalommal, a közművelődési szakma kiváló és tapasztalt szakemberei által tartott oktatási napokon olyan kulcsfontosságú ismeretek birtokába jutottak a résztvevők, amelyeket a közösségépítés, a kulturális rendezvények szervezése során eredményesen hasznosítani tudják. Az átadni kívánt ismeretek sorában nagy hangsúly helyeződött a költségvetési-, pénzügyi, PR és marketing terület, valamint a közművelődési szakma jogszabályi hátterének megismertetésére.

A komplex szakmai vizsga két napon keresztül zajlott, ahol a résztvevők négy fős vizsgabizottság előtt adtak számot elméleti és gyakorlati tudásukról, bizonyíthatták szakmai rátermettségüket. A bizottságban Szabóné Oravecz Éva, vizsgaelnök, Dr. Say István, Dr. Ponyi László és Várhalmi András foglalt helyet.

A lelkiismeretes felkészülésnek köszönhetően összességében kiemelkedő eredmények születtek. Valamennyi hallgató jeles eredménnyel végzett, heten dicséretben részesültek.

Az eltelt hónapok alatt közösségé kovácsolódott csoport tagjai, kellő szakképzettséggel, aktuális ismeretekkel felvértezve kezdhetik meg, vagy folytathatják munkájukat, tovább erősítve ezzel Nógrád megye  szakmai hálózatát.

Sáriné Borik Melinda

 

 

 

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.