Új közművelődési szakemberek Bács-Kiskun megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságán 23-an tanultak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott Közművelődési és közönségkapcsolati szakember középfokú végzettségre épülő OKJ-s képzés keretében. A hallgatók sikeres komplex szakmai záróvizsgát tettek 2020. július 27-28-án.

A tanfolyam 2019 nyarán indult, azonban a kialakult járványhelyzet miatt csak most zárulhatott le. A képzésben a közművelődés területén dolgozó kollégák vettek részt, akik jellemzően a megye kistelepüléseiről érkeztek. Frissen megszerzett bizonyítványukkal immáron a törvényi kiírásnak megfelelve dolgozhatnak településeiken.

A kétnapos megmérettetés során két vizsgabizottság előtt kellett számot adniuk tudásukról. Az első napon a településükön zajló közművelődési tevékenységet mutatták be, valamint a települési portfóliót, amely által a vizsgabizottság is megismerhette a településeket és a vizsgázók közművelődési tevékenységét. A második napon tételt húztak és szóbeli vizsgát tettek, valamint egy általuk kidolgozott rendezvény költségvetését és forgatókönyvét mutatták be a hallgatók.

A vizsgabizottság tagja volt: Kary József – a vizsgabizottság elnöke; Ivanics Katalin, Angyal László és Kiss Ernő, a jegyző feladatait Krisztin-Német Gézáné látta el.

A két nap értékelésén Szedlacsek Emília szakmai igazgató és Török Gabriella Rita központvezető is köszöntötte a megilletődött hallgatókat, akik a vizsga mindkét napján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Felkészültségüket és a képzés eredményességét mutatja, hogy minden hallgató sikeres vizsgát tett, hárman pedig dicséretet is kaptak.

 

Fekete Beatrix

fotó: Faltum Kristóf

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.