Újabb alkalmához érkezik a Népfőiskolai műhelyfoglalkozás-sorozat

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságának szervezésében a Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3-7-3-16-2017-00149 azonosító számú projekt keretében megvalósuló „Népfőiskolai műhelysorozat” című műhelyfoglalkozás-sorozat következő foglalkozására 2019. május 31-én, 8.30–12.30 óráig kerül sor Békéscsabán, az Andrássy Úti Társaskörben.

A műhelyfoglalkozások korábbi alkalmain a résztvevők megismerkedhettek a népfőiskolák történetével, jelenlegi helyzetével és a vonatkozó jogszabályi háttérrel. Továbbá betekintést nyerhettek a közösség fogalmába és működésébe, illetve a közösségfejlesztés fogalmába és jó gyakorlataiba.


Továbbá betekintést nyerhettek a közösség fogalmába és működésébe, illetve a közösségfejlesztés fogalmába és jó gyakorlataiba. A soron következő alkalommal a fiatalok bevonása és az ifjúsági közösségfejlesztés témái kerülnek fókuszba. Zsótér Mária, közösségfejlesztő, mentálhigiénés szakember témavezetése mellett.

A Népfőiskolai műhelysorozat egy havi rendszerességgel megvalósuló műhelyfoglalkozás-sorozat, alkalmanként 4 óra időtartamban. A résztvevők a műhelyfoglalkozásokon kívül „látóutakon” is részt vehetnek, ahol az Alföldön található, jól működő népfőiskolák működésébe nyerhetnek betekintést. A későbbi alkalmak témái, többek között a projektmenedzsmenthez és a projektszemlélethez kapcsolódó elméleti ismeretek, illetve a projekttervezés gyakorlata lesznek, melynek keretén belül a résztvevők a foglalkozássorozat alatt megszerzett ismereteiket felhasználva egy, a saját településükön megvalósítható, a népfőiskolai működést támogató projektet dolgoznak ki. A műhelysorozat utolsó alkalmán a résztvevők értékelik egymás projekttervét és a műhelysorozatot is.

Csibor Márton

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.