Újra megmozdult Kisköre

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatóság

A Mozdulj Kisköre Ifjúsági Egyesület 2019. május 10-én délután 17:00 órakor tartotta meg harmadik születésnapjának alkalmából hagyományos Faültető ünnepségét.

Hajdú Péter, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlevőket az ifjúsági házban. Beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban milyen tevékenységeket végzett, vagy melyekben vett részt az egyesület, mint például második IFI nap, vagy karácsonyi sütés-főzés, szilveszteri mulatság.

Az alkalom nemcsak az egyesület életében volt fontos, hanem a Nemzeti Művelődési Intézet 135+1=A jövő zenéje tavaly megrendezett program keretein belül is, hiszen egy évvel ezelőtt mutatták be nagy sikerű prezentációjukat is Kodály Zoltán életútjáról. A találkozón a folyamatról is beszéltek, hogy a mai napig emlékezetes maradt számukra a programban való részvétel, hiszen az esemény keretein belül is együtt lehettek. Mindenkinek külön feladata volt, vagy térképet rajzolni a vászonra, vagy kivágni a különböző tárgyakat, amik szükségesek voltak a bemutatóhoz. A csoport már előtte is jól együttműködött, viszont ez egy teljesen új kihívás volt számukra.

A Mozdulj Kisköre Ifjúsági Egyesület jelenlévő tagjai beszámoltak a harmadik IFI nap tervezési és szervezési folyamatairól is, amely ebben az évben már 2 naposra nőtte ki magát, és augusztus első hétvégéjén a Kiskörei Strandon fog megvalósulni. A Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Igazgatósága továbbra is aktív részese marad a Mozdulj Kisköre Ifjúsági Egyesület életének.

Kun Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.