“Újra öltsünk!” – műhelymunka Szolnokon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet 2015-ben Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5 településen valósította meg az „Újra öltünk, örökítünk!” projektjét. Jásztelken, Jánoshidán, Jászfényszarun, Kunmadarason és Kisújszálláson. A program keretén belül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Népművészeti Egyesület és a Jásztánc Alapítvány biztosított szakembereket a közösségi csoportok számára. A sikeres működések következtében Szolnokon egy szakmai találkozóra is sor került, ahol az 5 hímző kör és a vezetők vettek részt a tapasztalatcserén.

2017-ben a 2015-ös projektben részvevők és szakemberek 2 év eltelte után újra egy szakmai találkozón vehetnek részt. A meghívott vendégek beszámolói, alkotási bemutatói és a tapasztalatcseréjük mellett egy szakmai előadásra is sor kerül, melyet Zeleiné Papp Bernadett a Népművészeti Egyesületek Szövetsége Hímző Szakmai Bizottságának tagja (Mezőkövesd) tart meg.

Időpont: 2017. november 22. 10.00 óra
Helyszín: NMI Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodája (5000 Szolnok, Kossuth tér 2.)

A találkozó jó példával állhat elő a már megszűnt csoportok vezetőinek, kapcsolattartóinak, hogy folytassák munkásságukat. A hagyományőrzés még mindig szerves része az emberek életének, a műhelymunkán elhangzottakat a csoport tagjai hazaviszik, továbbadják. A cél, hogy a közösségek továbbra is sikeresen működjenek új résztvevők bevonásával is, és további hímző körök alakuljanak Jász-Nagykun-Szolnok megyében is.

Kun Zsófia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.