Újra Pajtaszínház Pest megyében!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2020-ban hatodik alkalommal indul el Pest megyében a Pajtaszínház Program. A program keretein belül idén egy vecsési amatőr színjátszó csoport kap szakmai segítséget és egyben lehetőséget is arra, hogy bemutatkozzon. A színpadra állított darabot a településükön, valamint 2021. január 30-31-én a Nemzeti Színházban fogják előadni.

A Pajtaszínház Programot ötödik éve valósítja meg a Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve. A program célja, hogy újra elterjedjen az amatőr színjátszó tevékenység, színesítve a helyi kulturális életet, és mindezek mellett a programban résztvevők számára közösségépítő hatással bírjon. Idén került először fókuszba a kistelepülések mellett a városok lakótelepi közössége. Így vehet részt a programban a budapesti agglomerációban lévő Vecsés településen újonnan alakuló csoport.

Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is a Magyar Teátrumi Társaság delegált mentort a csoport szakmai segítésére Haik Viktória személyében, aki a Gózon Kamaraszínház színésznője. A színjátszó csoport vezetője Nagy Gyula, aki az Arany János: Rege a csodaszarvasról című mű interpretációját álmodta meg. A darab a regében lévő régi történelmünket és hitvilágunk emlékeit egészen új megközelítésben, egy gyerekszobában jeleníti meg.

A Pest Megyei Igazgatóság irodájában találkoztak a program résztvevői, ez jó lehetőség volt, hogy megismerjék egymást. Ezen az alkalmon a kiválasztott darab véglegesítése, és a következő lépések, feladatok kijelölése is megtörtént.

A program megvalósulását az EMT-E-19-0115 pályázati azonosítószámú Támogatói Okirat alapján nyújtott támogatás biztosítja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.