Újrahasznosításból gazdaságfejlesztés

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága 2019. június 1-jén műhelymunkát szervez „Újrahasznosításból gazdaságfejlesztés – Kulturális alapú gazdaságfejlesztés Veszprém megyében” címmel, melyre elsősorban Veszprém megye kézműveseit, az újrahasznosításon alapuló kézműves technikák iránt érdeklődőket várnak. Jelentkezési határidő: 2019. május 30.

A műhelymunka célja a kulturális alapú gazdaságfejlesztés segítése, vállalkozás indításhoz szükséges ismeretek átadása kézművesség témakörben. A programnak a pápai Kékfestő Múzeum ad otthont. A műhelymunka köszöntővel, csoportalakítással és helyzetfeltárással kezdődik, majd átfogó ismereteket kapnak a résztvevők vállalkozás indításához. Kiemelt témakör a termék pozicionálása (Mitől népi a népi műalkotás? Mi az, ami eladható? Hogyan kapcsolódik a helyi kulturális élethez?), valamint a közösségi oldalak használata.

Az előadásokat csoportmunkák követik arról, hogy mit és hogyan kell megtervezni egy vállalkozás indításánál, hogyan lehet partnerkapcsolatokat építeni, a közművelődési intézmények bevonni. A program a csoportmunkák összegzésével, értékelésével zárul. A műhelymunkát két, a kulturális alapú gazdaságfejlesztésben járatos szakember tartja. Nemes Éva az „Éva Műhelye” vezetője, Soós Mária a Szarvaskör Egyesület elnöke, mindketten közösségfejlesztő és civil tapasztalattal rendelkeznek.

A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött. További információ: Huszti László módszertani referens, Mobil: 20/482-9450, E-mail: huszti.laszlo@nmi.hu

Jelentkezési határidő: 2019. május 30.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.