Vasi amatőr művészeti csoportok a szakmai továbbképzés fókuszában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

Maximális létszámmal indult útjára a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának legújabb akkreditált szakmai továbbképzése. A teljes egészében távoktatással és online jelenléttel megvalósuló képzés egyik előnye, hogy a Vas megyében működő kollégák mellett a megyehatáron túli érdeklődők részvétele is biztosítható, így a résztvevők közti szakmai diskurzus az eddiginél szélesebb skálán jöhet létre.

A képzés célja a kistelepülések közösségi életének motorjaként szolgáló amatőr művészeti csoportok megerősítése, és a közművelődési szakemberek felkészítése és motiválása ilyen csoportok létrehozására, támogatására és mentorálására. A képzés ráirányítja a figyelmet arra, hogy minden amatőr művészeti csoport helyben értéket jelent. A régies és modern művészeti ágak egyedülállóan alkalmasak közösségteremtésre, ezáltal új lehetőséget biztosítanak közösségi és egyéni problémák megoldására, elősegítik az egyéni és társadalmi jól lét fellendülését.

 

A képzés közművelődésben érintettek széles köre számára biztosít korszerű és új ismereteket, kistelepülések közösségszervezőinek, döntéshozóinak éppúgy, mint a szombathelyi Agora munkatársainak, vagy akár már működő amatőr művészeti csoportok tapasztalt vezetőinek.

Az eddigi virtuális találkozások máris megalapozták a Nemzeti Művelődési Intézet képzéseire jellemző jó hangulatot és szakmai eszmecserére alkalmas légkört, amit július elején a képzés végeztével a régóta várt személyes találkozás és a tanúsítványok kézhezvétele koronáz meg.

Földesi János

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.