Vastapssal zárult a Meghalsz banya! bemutatója

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Nemzeti Művelődési Intézet Pajtaszínház programjában Csongrád megyét a csanádpalotai Kelemen László Amatőr Színtársulat képviseli majd a 2019. január 27-i országos díszszemlén, Budapesten a nemzet színházában.

A lelkes közösség szeptember óta készül és próbál. „Kéri Ferenc: Meghalsz, Banya!” című színdarabját dolgozták fel Szügyi Andrásné Ica néni csoportvezető és Gömöri Krisztián színész mentorálásával.

A több hónapos munka gyümölcsét január 12-én osztották meg a település lakosaival. A művelődési házra kitehették volna a megtelt táblát, hiszen több mint 260 széket foglalt el a kíváncsi közönség a nagyteremben és a karzaton. Az előadás nagyon jól sikerült, kortól-nemtől függetlenül mindenki hangos kacagással kísérve nézte a darabot, majd a végén vastapssal köszönte meg a csoport munkáját.

Az est végén a művelődési ház munkatársai egy kis meglepetéssel is készültek. Pezsgős koccintásra hívták a színjátszókat és azok családtagjait, sőt a finomságokkal megrakott asztalon még egy „névre szóló” tortával is kedveskedtek a vendégeknek.

Kovács Szilvia

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.