Veszprém Megyei Pajtaszínházi Találkozó

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

 2019. július 20-án Németbányán kerül megrendezésre a Veszprém Megyei Pajtaszínházi Találkozó, ahol három amatőr színjátszó csoport mutatkozik be a színpadon.

 A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága együttműködésben Németbánya Község Önkormányzatával, ekkor valósítja meg a helyi falunapra épülve azt a fejlesztő programot, melynek célja az amatőr színjátszó csoportok szakmai megerősítése Veszprém megyében.

Az eseményen két, az előző évek Pajtaszínházi programjában résztvevő csoport – Németbánya és Sümegprága -, valamint az idei évben kiválasztott település, Nyárád lelkes színjátszó köre mutathatja be tudását.

A fellépések után a három csoport tagjainak és vezetőinek lehetősége nyílik Modri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház színművésznőjének vezetésével egy olyan műhelybeszélgetésen részt venni, amelyen megoszthatják egymással tapasztalataikat.

Az így megfogalmazott igényekre és észrevételekre reflektálva a jövőben olyan műhelyfoglalkozások valósulhatnak meg, amelyek megerősítik a csoportok színpadi előadásmódjának minőségét és színvonalát.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.