Vezetői Szakmai Műhely Pest megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2018. szeptember 18-án került megrendezésre a második Vezetői Szakmai Műhely. A műhely célja kettős, az aktuális szakmai információk, a teendők megvitatása mellett a személyes találkozás, a megvalósuló szakmai párbeszéd és a tapasztalatcsere is fontos hozadéka ezeknek a találkozóknak. Míg a tavaszi műhelyen 24 fő most ősszel 54 fő vett részt a megyei hatókörű szakmai programon.

A szakmai nap keretében Palásti Béla – az eseménynek otthont adó nap házigazdája – a fóti Vörösmarty Művelődési Ház igazgatója ismertette intézményét, ezután pedig Hajdú Zsófia Csenge mutatta be Kerepes közművelődését.

A délelőtt második felében Szebeni Dóra közművelődési szakértő, szakfelügyelő előadása következett – Közművelődési Intézmények működése, jogi helyzete, feladatai címmel. A törvényi változások tükrében adott tájékoztatást a kollégáknak, a személyi és infrastrukturális feltételek változásáról. Az aktuálisan elkészítendő munkatervről, a szolgáltatási tervről és annak tartalmi elemeiről beszélt, valamint szakmai javaslatok hangzottak el a közművelődési megállapodás, illetve a közművelődési rendelettel kapcsolatban.

A Vezető Szakmai Műhely zárásaként Csóka Eszter a Művelődési Intézet Pest Megyei Irodájának vezetője számolt be az iroda tevékenységéről és a 2019-es projekttervekről. A különböző szakmai projektekre a résztvevő intézményvezetők nagy számban jelentkeztek, ezzel is megerősítve a települések és a módszertani iroda között létrejövő együttműködést és partnerségi kapcsolatot.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.