Viszlát nylon, helló vászon!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Az Európai Hulladékcsökkentési Hetet minden év novemberének utolsó hetében rendezik meg. Idén a Nemzeti Művelődési Intézet is csatlakozott a nemes programsorozathoz, annak érdekében, hogy az otthoni szatyrokkal teli szatyrok eltűnhessenek a háztartásokból.

A „Válts vászonra!” csereakció keretén belül az intézet minden 100 db műanyag zacskóért cserébe egy NMI logóval ellátott, hosszú fülű vászontáskát ad cserébe azoknak a személyeknek, akik a felhalmozódott szatyorrengeteget beviszik a megyék igazgatóságaira.

A tudatosság érdekében a Nógrád megyei Igazgatóság is csatlakozott a 2009 óta tartó programhoz. Nagy örömünkre többen is jelentkeztek és hoztak az irodánkba óriási mennyiségben zacskógyűjteményeket. Szabóné Oravecz Éva bátonyterenyei lakos 300 db nylon-szatyrot hozott be hozzánk, amelyért cserébe 3 db vászontáskát is adhattunk neki.

Éva és az Igazgatóság munkatársainak számára is fontos a környezetvédelem, előszeretettel használjuk a vászontáskát bevásárlások alkalmával.

Az átadás során bár kézfogással nem tudtuk, de a pandémiás időszak alatt jól bevállt „könyékpacsival” és süteménnyel köszöntük meg Évának a jócselekedetét.

Csaba Alexa

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.