X. Nemzeti Amatőr Színjátszó Találkozó és Színjátszó Csoportvezetők I. Szakmai Konferenciája Csongrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

Immáron tizedik alkalommal rendezik meg Csanádpalotán a Nemzeti Amatőr Színjátszó Találkozót, amely egyben a Színjátszó Csoportvezetők I. Szakmai Konferenciája is lesz 2019. június 29-én, szombaton.

A program a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának segítségével és közreműködésével valósul meg. Az esemény 9.00 órakor veszi kezdetét a Kelemen László Művelődési Házban Dohorné Kostyál Zsuzsanna megyei igazgató és Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester asszony megnyitójával.

A délelőtt folyamán a szakmai konferencia keretein belül az érdeklődők előadásokon vehetnek részt. Elsőként betekintést nyerhetnek a Csíki Versünnep és a Székelyföldi Verstábor küldetésébe Varga Anna, a Fortis Hungarorum Kulturális Egyesület elnökének tolmácsolásában. Ezt követően Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója „Profi színház vs. műkedvelők” címmel tart előadást. Varga Tamás, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa a „Szín-tér”, az amatőr színjátszást képviselő Kárpát-medencei civil szervezet megalakulásáról ad számot. A konferencia zárásaként Börcsök Roland, a Bordányi Faluház és Könyvtár vezetője „Pajtaszínházi élmények, avagy hogyan lehet egy mentorált programban fejlődni” címmel számol be társulata tapasztalatairól.

Az ebédet követően a X. Nemzeti Amatőr Színjátszó Találkozó polgármesteri köszöntővel veszi kezdetét. A szakmai zsűriben a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagjai kapnak helyet, úgy, mint Barnák László főigazgató, valamint Borovics Tamás Kaszás Attila díjas színművész és Gömöri Krisztián színművész.

A találkozón bemutatkozik a helyi Kelemen László Amatőr Színtársulat, a Lármafa Amatőr Színtársulat Csíkcsomortánról, a Szirmai Károly MME „Komédiások” Temerinből, és a Pécska-Battonya Színjátszó Kör.

A jubiláló esemény az emléklapok átadásával, a zsűri értékelésével ér véget.

Gál Boglárka

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.