Zala megyei ünnepi népfőiskolai találkozó

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

Öt éve működik a Lakitelek Népfőiskola Dr. Papp Simon Népfőiskola Tagozata a zalaegerszegi Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban.  A jubileumot 2018. november 27-én tapasztalatcserével és műhelymunkával ünnepelte a tagozat.

Vendégként fogadták a Vas-Vár Örökség Népfőiskola, a Lenti Települési Értéktár és a Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány képviselőit. Beszámoltak a népfőiskolai, illetve az értéktári munkáról, amelyek útján színes, változatos és ötletekben gazdag jó példákat, gondolatokat kaptak a jelenlévők.

A Nemzeti Művelődési Intézet képviseletében Szalai Viktor népfőiskolai hálózati koordinátor összegezte a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat kiépülésének eddigi lépéseit.

Az előadásokat követően Tóth János, a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Alapítvány titkára, egyben a múzeum igazgatója, beszélt a múzeumi, népfőiskolai munkáról és mutatta be tárlatvezetéssel a múzeumot.

Az igazgató beszédében hangsúlyozta: „Bízva abban, hogy a közelünkben működő és dolgozó népfőiskolákkal és értéktárakkal személyesebb, baráti kapcsolatot alakíthatunk ki, terveink között szerepel a népfőiskolai rendezvényeink szélesebb körben történő hirdetése és bemutatása is, illetve egymás programjainak segítése, az előremutató együttműködés.”

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.