Dohorné Kostyál Zsuzsanna

megyei igazgató
Telefonszám: +36 20 282-7605, +36 1-611-7450
E-mail cím: kostyal.zsuzsa@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

Végzettség:

Művelődésszervező – média szakirány és néprajz szakos bölcsész végzettséggel rendelkezik, melyeket a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Karán, valamint Bölcsészettudományi Karán szerzett. Közművelődési szakértő, E-segítő, közösségi animátor és Közösségi tervezés a közművelődésben képzéseket a megyei módszertani munkavégzés alatt végezte el.

Szakmai tapasztalat:

Pályáját művészeti előadóként a Csongrád Megyei Közművelődési Tanácsadó Központban kezdte, majd a megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK-ban folytatta. Ezt követően művészeti előadó, közművelődési csoport-vezetőként a Rendezvényház Nkft., később Délvidékház Nkft.-ben dolgozott. A Nemzeti Művelődési Intézet megalakulásától kezdve vezette a Csongrád megyei irodát, területi koordinátorként. Az eltelt időszakban a megyei projektek megvalósítást irányítva az értéktárak támogatása, az amatőr művészeti és művelődő közösségek tevékenységének szakmai segítése, kulturális alapú gazdaságfejlesztést szolgáló programok megvalósítása, innovatív közösségi kezdeményezések generálása, a Kapunyitogató programsorozat, a minőségfejlesztés, a határon túli kapcsolatok támogatása területén is tapasztalatot szerzett a Kulturális Közfoglalkoztatási Program megyei irányítása mellett.

Jelenlegi munkaterület és feladatok:

A megyei módszertani munka irányítása, a határon túli kulturális kapcsolatok építése és fenntartása, szakmai kapcsolattartás a megyei intézményekkel, civil szervezetekkel, települési értéktárak fejlesztése, megyei értéktár bizottsági munka, települési közösségek fejlesztésére irányuló kezdeményezések, amatőr művészeti csoportok munkájának támogatása, pályázati információ és tanácsadás, kapcsolattartás a megye településeinek vezetőivel, munkáltatói feladatok ellátása a Kulturális Közfoglalkoztatási Programban tartozik a feladatai közé. Tagja a Csongrád Megyei Értéktár Bizottságnak, a Csongrád Megyei Népművelők Egyesületének, a KÓTA Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége Népzenei Bizottságának.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.