Hornyák-Pálmai Éva

megyei igazgató
Telefonszám: +36 20/282-9048
E-mail cím: palmai.eva@nmi.hu

Megyei iroda:
Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság

Végzettség

olasz tanár-művelődésszervező

Szakmai tapasztalat

Budapesten született, majd Ózdon nőtt fel. Tízéves korában lett tagja az Ózd térségében működő ifjúsági szervezetnek, a Kamaszparlamentnek. A gyermek-, és ifjúkori élményei pályaválasztását is befolyásolták, 2002-ben kezdte el egyetemi tanulmányait olasz-művelődésszervező szakon Debrecenben.

Tanulmányai végén, 2006-ban lehetősége volt három és fél hónapot Olaszországban tölteni egy civil szervezetnél, amely hatalmas élményt jelentett számára. A diplomát követően, 2007-ben hazatért Ózdra, hogy a megszerzett tudását helyben kamatoztassa. 2007–2009 májusa között az Őrhegy Egyesületnél dolgozott; elsősorban a Kamaszparlament programjait koordinálta. 2008-ban a fiatalok munkájára építve megalapították a KREATIVY Nonprofit Kft.-t, ahol ügyvezetői feladatokat látott el. Munkatársaival közösen részt vett helyi értékekre, elfeledett hagyományokra épülő gazdasági és társadalmi fejlesztési folyamatok kidolgozásában, helyi és nemzetközi kulturális programok, térségi, térségek közötti együttműködések, projektek szervezésében, lebonyolításában, illetve a Művésztanya-Képző és Módszertani Központ létrehozásában is. Ezt a munkát jelenleg is önkéntesen segíti.

2010-től szakértői tevékenységet végez hazai és nemzetközi pályázatok bírálásában.

2012 novemberében Tatabányán folytatta pályafutását a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban, mint tájékoztató könyvtáros, rendezvényszervező és marketinges munkatárs.

2013. október 1-je és 2016. december 31. között a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodájában dolgozott.

Szabadidejében több, a közösségi művelődés területén aktívan tevékenykedő civil szervezet munkáját segíti, amelynek köszönhetően számos szakmai élménnyel és tudással gazdagodik.

Jelenlegi munkaterület és feladatok

Kulturális Közfoglalkoztatási Program megyei szintű feladatainak koordinálása; szakmai tanácsadás, információszolgáltatás; közreműködés a hagyományos közösségi kulturális értékek fejlesztésében, helyi, megyei, regionális szintű feltérképezésében, módszertani segítségnyújtás a települési értéktárak létrehozásában; területi közművelődési feladatellátás segítése, fejlesztése; amatőr művészeti csoportok fejlesztése, közművelődési statisztika, ifjúsági közösségfejlesztési folyamatok, minőségfejlesztés.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.